IJshockey

Kind houdt ouder vast

Een snelle, fysieke sport; ijshockey

Algemeen

IJshockey is een variant van hockey die op ijs gespeeld wordt. De sport valt onder de “balsporten” maar de puck waarmee gespeeld wordt is geen ronde bal, maar een platte schijf van rubber, met een diameter van 3 inch (7,62 cm) en een dikte van 1 inch (2,54 cm). De spelers gebruiken een stick met een vrij groot plat vlak. Wel is het blad van de stick gekromd waardoor er nauwkeuriger en harder geschoten kan worden. Bij rechtshandige spelers (die de stick aan de rechterkant van het lichaam houden) wijst de uiterste punt van het blad naar links, bij linkshandige spelers is dit andersom.

IJshockey bij Triavium

Op de ijshockeybaan in Triavium wordt door verschillende verenigingen ijshockey gespeeld. De jeugdspelers komen uit voor de Devils Nijmegen. Daarnaast hebben zij een team die uitkomen in de 1e Divisie. Gladiators, Saints, Knights en de Radboud Saints zijn andere verenigingen die ijshockey spelen bij Triavium.

IJshockeyclinics

Naast aan te sluiten bij een vereniging is het ook mogelijk om een ijshockeyclinic te doen. Deze clinic wordt verzorgd door IJshockey Clinic Nijmegen. Meer info over een clinic, klik hier.

 

 

Niet de informatie gevonden
waar je naar op zoek was?

Bekijk de veelgestelde vragen of neem contact op.

Veelgestelde vragen