Piwie

Dé mascotte van onze ijsbaan!

Piwie de pinguïn is al jaren onze mascotte en daar zijn wij erg trots op.

Piwie woont al een aantal jaar in Triavium en vermaakt zich top met alle kinderen van de ijsbaan. Wil jij net zoals vele andere kinderen ook het vriendje of vriendinnetje van Piwie worden?

 

Hoe komt Piwie in Triavium?

Ver, heel ver hier vandaan werd er, midden op de Zuidpool, een hele lieve pinguïn geboren met de naam Piwie. Piwie was anders dan zijn broertjes en zusjes, hij was namelijk heel erg graag bij mensen in de buurt. Piwie was niet bang voor mensen, helemaal niet zelfs! Hij zou het liefst meegaan met de mensen naar Nederland om daar tussen de kinderen te leven, maar helaas is dat nog niet zo makkelijk als je op de Zuidpool leeft.

Tot op een avond, toen hij voor het slapen gaan, nog even uit zijn raam keek en Piwie daar een vallende ster zag. Piwie wenste dat hij ooit op een dag mee kon naar Nederland, en daar samen met allemaal kinderen kon dansen, gek doen en het aller allerbelangrijkste dat hij nieuwe vriendjes en vriendinnetjes kon maken.

Dagen gingen voorbij zonder dat er iets gebeurde. Totdat er op een dag Mik naar Piwie kwam en vroeg of hij mee wilde gaan naar Nederland om kinderen te ontmoeten in Triavium. Piwie twijfelde geen moment en was zo blij dat hij begon te dansen. Inmiddels kent iedereen deze dans als de Piwiedans.

 

 

Niet de informatie gevondenwaar je naar op zoek was?

Bekijk de veelgestelde vragen of neem contact op.

Veelgestelde vragen