Verenigingen

IJshockey team - Nijmegen Knights

Nijmegen Knights is een vereniging voor de beginnende en gevorderde ijshockeyspeler. De vereniging staat open voor zowel mannen als vrouwen vanaf 20 jaar. Ze trainen één keer per week op zondagavond, meestal van 21:15 tot 22:30.

De Knights spelen geen competitie bij de NIJB. Per seizoen spelen ze ongeveer 8 vriendschappelijke wedstrijden tegen gelijkwaardige teams. Daarnaast hebben ze een eigen pondhockeytoernooi en nemen ze deel aan gemiddeld drie andere toernooien verdeeld over het land.

Meer informatie

Para IJschockey

Para ijshockey van de Nijmegen Devils is een stoere sport waarbij je fysiek in aanraking kunt komen met je tegenstander en heeft de zelfde spelregels als bij normaal ijshockey.

Para ijshockey wordt gespeeld in een speciale slee die voorzien is van ijzers. Je beweegt jezelf over het ijs met behulp van twee sticks die je met beide handen vast hebt.

Om para ijshockey te kunnen spelen is het nodig dat je over een redelijke bovenarm + rompfunctie beschikt. Het is een zeer inclusieve sport die door iedereen gespeeld kan worden met en zonder een beperking.

Meer informatie

Niet de informatie gevondenwaar je naar op zoek was?

Bekijk de veelgestelde vragen of neem contact op.

Veelgestelde vragen