Frame Schaatsen

Kom je ook Samen Schaatsen op ijsbaan Triavium?

Schaatsen is de oer-Hollandse sport die ons Nederlanders in koude winters verbindt. Maar dat geldt helaas niet voor alle Nederlanders: voor veel kinderen met een handicap is schaatsen niet weggelegd. Als hun broertjes, zusjes en leeftijdgenootjes plezier maken op het ijs, kunnen zij alleen toekijken.

Maar daar komt nu verandering in! Dankzij Frame Schaatsen kunnen voortaan alle kinderen meedoen aan deze gezellige traditie. Ook bij ons. Met steun van Stichting het Gehandicapte Kind beschikken wij dit seizoen over 3 schaatsframes. Veel kinderen die niet zelfstandig kunnen staan of bewegen, kunnen hiermee toch glijden over het ijs. Dus heb je een lichamelijke beperking en wil je komen schaatsen? Dat kan! Reserveer snel een frameschaats en kom samen schaatsen bij Triavium!

Hoe werkt het?

Een schaatsframe is een frame met een zitje, een stuur en drie ijzers. Ook als je niet zelfstandig kunt staan of bewegen, kun je hiermee wel glijden over het ijs: je zit stevig op het frame, zet je af met spikes onder je voeten en daar ga je! (Op dit filmpje zie je hoe het werkt.) Dankzij dit coole sporthulpmiddel kunnen kinderen met een fysieke beperking gewoon meedoen met onze schaatslessen. Samen Schaatsen dus!

Het Samen Schaatsen is een initiatief van Stichting het Gehandicapte Kind. Tijdens de Samen Schaatsen Elfstedentoer hebben al 500 kinderen even kunnen proberen hoe het voelt. Dat was een groot succes. Zoals een van de deelnemers zei: “Als gehandicapt kind kun je gewoon blij schaatsen. Weer een stapje dichter bij een gewoon kind zijn!” Daarom maakt de stichting het mogelijk dat je komend seizoen op 16 ijsbanen op een schaatsframe kunt meedoen met de schaatslessen. Ook op Triavium!

Wanneer kan ik een Frame Schaats huren?

De frameschaats is te huur tijdens familie uren en peuter en kleuterschaatsen. Dat is op woensdag, zaterdag en zondag van 13:00 – 17:00 uur. Je mag dan met het frame op de funbaan én ringbaan. De frames zijn alleen boven te gebruiken en niet op de ijshockeybaan.

Moet ik ergens op letten bij het reserveren van een frameschaats?

Frames dienen 3 dagen van te voren gereserveerd te worden. Er zijn twee verschillende maten beschikbaar, een S en een M. In de tabel hieronder zie je welke maat voor welk kind beschikbaar is. Geef de voorkeur van de maat door bij het reserveren van de frameschaats. Wij zorgen dat deze dan voor jullie wordt klaargezet bij de funbaan.

  Frame maat S Frame maat M
Maximum lengte 140 cm 160 cm
Maximum gewicht 50 kg 65 kg
Zadelhoogte 50-66 cm 60-75 cm
Borststeun 63-88 cm 75-102 cm

 

Hoe duur is het huren van een frameschaats?

Het huren van een frameschaats kost €6,95. Hiervoor kan je de gehele middag gebruik maken van de frameschaats. Het huren van de schaats is exclusief entree. Het jeugdtarief (t/m 17 jaar) is €7,05. Het is ook mogelijk een 10 rittenkaart te kopen of een ouder kind abonnement.

Hoe bereid ik me voor op het bezoek?

Reserveer eerst via onderstaand formulier de frameschaats. Na ontvangst van het bevestigingsmailtje is de reservering definitief. Is de Frame schaats al verhuurd, dan nemen wij contact op om te kijken naar een andere datum.

Met de reservering kom je op de afgesproken datum naar Triavium en meld je je bij de kassa van de ijsbaan. Hier betaal je de entree en de frame huur. De betaling van de overige schaatsverhuur is bij de schaatsshop. Na betaling ontvang je een kratje. Deze is gevuld met een instructiekaart, spikes voor om de schoenen, een helm, een haarnetje en een gereedschapssetje voor het verstellen van het frame. Als je zelf een helm hebt, neem deze dan gerust mee.

In het kratje vind je een instructiekaart die je helpt bij het instellen van het frame. Wij verzoeken je alleen het zadel en de borststeun aan te passen en de overige instelling te behouden zoals ze zijn. Na het instellen van het frame doe je de spikes onder je schoenen. En schaatsen maar!

Reserveer je frameschaats

Gelieve 3 dagen vooraf te reserveren.

  Maat Frameschaats*


  * verplichte velden

   

  Frameschaatsen bij NSV

  NSV start vanaf 26 september met frameschaatsen voor kinderen en jeugd op de dinsdagavond van 18:15-19:15 uur en de woensdagmiddag van 17:15-18:15 uur. Je schaatst samen met andere kinderen en volwassenen op de ringbaan of funbaan van Triavium. Met deze introductie kun je vijf keer een les volgen. Als je het leuk vindt, kun je daarna lid worden van de vereniging en tot het einde van het seizoen de trainingen volgen. Tijdens deze introductieweken mag je ook op het verenigingsuur voor NSV-leden komen schaatsen. Dit is zondagochtend van 8:45-10:00 uur.

  Hieronder kun je je inschrijven voor de introductielessen. Wil je eerst nog meer informatie?  Neem dan contact op met Christina Sebel, coördinator Jeugd van NSV via jeugd@nijmeegseschaatsvereniging.nl

  Niet de informatie gevonden waar je naar op zoek was?

  Bekijk de veelgestelde vragen of neem contact op

  Veelgestelde vragen