Opening IJsbaan Triavium vertraagd

Deze pagina geeft info over: Opening IJsbaan Triavium vertraagd

IJsbaan Triavium kan begin september niet open omdat een noodzakelijk onderdeel van de installatie die het ijs maakt kapot is en niet meer gerepareerd kan worden. Er wordt met spoed gewerkt aan een oplossing en gezocht naar het nieuwe installatie-onderdeel. De opening van de ijsbaan moet minimaal 3 maanden worden uitgesteld.

Op dit moment wordt in Nederland en zelfs buiten onze landsgrenzen gezocht naar een nieuw onderdeel van de installatie. Helaas hebben we te maken met een tekort aan materialen en vervoersmiddelen. Het is op dit moment nog niet mogelijk om aan te geven wanneer het Triavium wel open kan. Dit hangt af van de leveringstijd van het nieuwe onderdeel. We verwachten hier komende weken meer duidelijkheid over te krijgen.

Wat is er aan de hand?

Tijdens metingen en een vervolgonderzoek de afgelopen 2 weken, is geconstateerd dat het onderdeel van de koelinstallatie die zorgt voor de productie van het ijs (o.a. door gebruik van ammoniak) in dermate slechte conditie is dat deze niet meer te repareren is en niet te gebruiken. Een externe partij heeft in 2019 een uitgebreide controle uitgevoerd op de installatie en het betreffende onderdeel en constateerde toen dat de installatie volledig voldeed en er voor de komende jaren geen reden tot zorg was.

Veilig gehandeld

Toen uit de eerste (routine) meting bleek dat er een lek in de installatie zat, heeft de technische dienst van het Triavium zorgvuldig gehandeld en alle veiligheidsmaatregelen in acht genomen. Ook is er een extern specialistisch bureau ingeschakeld om de installatie verder te onderzoeken. Hiermee zijn gevaarlijke situaties voorkomen en is er op dit moment geen enkel risico voor wat betreft de veiligheid. De omgevingsdienst Regio Nijmegen (ODRN) is ook op de hoogte van de situatie. Verenigingen in Triavium De verenigingen en huurder die gebruik maken van het Triavium zijn geïnformeerd.

Voor actuele informatie, kijk op de website van Triavium.

Niet de informatie gevonden waar je naar op zoek was?

Bekijk de veelgestelde vragen of neem contact op

Veelgestelde vragen