IJsbaan Triavium gaat eerder open

Deze pagina geeft info over: IJsbaan Triavium gaat eerder open

Vanaf 10 oktober kan er al geschaatst worden op de  ijshockeybaan van Triavium. De tijdelijke koelinstallatie die op 26 september is geplaatst wordt eerder in gebruik genomen dan we eerder verwachtten. In eerste instantie kunnen alleen verenigingen gebruik maken van de baan. Vanaf 31 oktober is het ook voor recreanten mogelijk om te komen schaatsen.

‘Echt een mooie meevaller en positief nieuws’ vindt wethouder sport Jean-Paul Broeren. ‘Het huren van een tijdelijke koelinstallatie maakt het nu mogelijk om nog eerder op de ijshockeybaan te schaatsen. Hierdoor kunnen verenigingen weer trainen en wedstrijden houden en kunnen recreanten ook weer snel schaatsen in Nijmegen.’

Waarom een tijdelijke koelinstallatie?

Doordat levering en installatie van het kapotte onderdeel van de machine die het ijs maakt (de badverdamper) tijd kost,  was het in eerste instantie niet mogelijk om in 2022 nog het ijs op te gaan. Het plan is dat de gehele ijsbaan uiterlijk op 1 januari 2023 weer open kan nadat de badverdamper is geleverd en geïnstalleerd. Het ijs op de ijshockeybaan kan blijven liggen, voor de ringbaan en funbaan komt er nieuw ijs.

Wie kan er gebruikmaken van het ijs op de ijshockeybaan?

De verenigingen zijn inmiddels geïnformeerd over de meevaller van het ijs op de ijshockeybaan. Er wordt ondertussen geïnventariseerd  of verenigingen gebruik gaan maken van het ijs vanaf 10 oktober. Wij gaan uit van positieve reacties. Het uitgangspunt is nog steeds dat alle verenigingen (ijshockeybaan- en  langebaanverenigingen) gebruik moeten kunnen maken van het ijs.

Zijn er naast activiteiten op de ijshockeybaan ook nog andere activiteiten?

Enkele verenigingen gebruiken momenteel de ringbaan voor skeeleractiviteiten. Andere verenigingen, zoals de kunstrijders van NSV, trainen buiten (‘droogtraining’). De Nijmeegse Bandy vereniging en ijshockeyvereniging VIJN zijn uitgeweken naar Duitsland om zich klaar te maken voor de start van het seizoen.

Recreatieschaatsen

Vanaf 31 oktober verwelkomen wij ook weer recreanten op de ijsbaan. Omdat de recreanten geen gebruik kunnen maken van alle ijsbanen, maken we in de periode dat alleen de ijshockeybaan beschikbaar gebruik van het kortingstarief. Dit is € 6,85 voor volwassenen en € 4,95 voor jeugd tot en met 17 jaar.  Het is ook mogelijk om een abonnement te kopen voor een gereduceerde prijs. De 10 rittenkaarten zijn  op dit moment nog niet beschikbaar.

We zijn blij om de verenigingen en recreanten weer zo snel mogelijk welkom te heten in Triavium.

 

 

 

 

Niet de informatie gevonden waar je naar op zoek was?

Bekijk de veelgestelde vragen of neem contact op

Veelgestelde vragen