Samen schaatsen: frameschaatsen bij NSV

Deze pagina geeft info over: Samen schaatsen: frameschaatsen bij NSV

Ben je tussen de 5 en 17 jaar oud? En wil jij schaatsen met een frameschaats? Dan kun jij vanaf dinsdag 26 september schaatsen bij de Nijmeegse Schaatsvereniging NSV op de ijsbaan Triavium in Nijmegen.

Je krijgt les van trainers van NSV. Kun je niet zelfstandig staan of je bewegen, dan kan je gebruik maken van schaatsframes. Heb je nog nooit geschaatst of ben je nog nooit het ijs op geweest? Dit is een geweldige kans om te ervaren hoe leuk het is op het ijs.

Bij Frame Schaatsen wordt gebruik gemaakt van een speciaal schaatsframe. Dit schaatsframe lijkt op een runningframe, wat gebruikt wordt bij Frame Running, maar op de plek van de wielen zitten ijzers. Dankzij het schaatsframe met zitje kunnen de kinderen gemakkelijk zitten. Door af te zetten met hun voeten, waar spikes onder zitten, maken ze vaart. Dankzij het schaatsframe kunnen ook kinderen met een motorische beperking, beperkte energie of minder goede balans schaatsen en het échte schaatsgevoel ervaren zonder te vallen of erg vermoeid te raken. NSV heeft van de NSGK 3 schaatsframes gekregen waardoor het frameschaatsen van start kan gaan!

Frameschaatsen dinsdag- of woensdagavond

NSV start vanaf 26 september met frameschaatsen voor kinderen en jeugd op de dinsdagavond van 18:15-19:15 uur en de woensdagmiddag van 17:15-18:15 uur. Je schaatst samen met andere kinderen en volwassenen op de ringbaan of funbaan van Triavium. Met deze introductie kun je vijf keer een les volgen. Als je het leuk vindt, kun je daarna lid worden van de vereniging en tot het einde van het seizoen de trainingen volgen. Tijdens deze introductieweken mag je ook op het verenigingsuur voor NSV-leden komen schaatsen. Dit is zondagochtend van 8:45-10:00 uur.

Hieronder kun je je inschrijven voor de introductielessen. Wil je eerst nog meer informatie?  Neem dan contact op met Christina Sebel, coördinator Jeugd van NSV via jeugd@nijmeegseschaatsvereniging.nl

Schaats jij al?!

Elk seizoen start NSV met een unieke introductie cursus van 5 weken waarin kinderen van groep 4, 5 en 6 de kans krijgen om kennis te maken met schaatsen. Dit heet in de volksmond SJA.

Tijdens dit uur doen er zo’n 120 kinderen van de basisschool mee aan SJA waarin kinderen in 10 groepjes oefenen op de ringbaan. Dit jaar wilt NSV voor de eerste keer een groep kinderen met en zonder schaatsframes laten starten op de Funbaan.

De zaterdagdagen zijn: 30 september, 7, 14, 21 en 28 oktober van 9:00-10:00 uur. De kosten voor SJA zijn €25,-

Interesse?

Wil je je inschrijven voor de schaatslessen, SJA of wil je meer informatie?  Neem dan contact op met Christina Sebel, coördinator Jeugd van NSV via jeugd@nijmeegseschaatsvereniging.nl

 

Niet de informatie gevonden waar je naar op zoek was?

Bekijk de veelgestelde vragen of neem contact op

Veelgestelde vragen