Shorttrack

Kind houdt ouder vast

Shorttrack is een vorm van hardrijden op een 111,12 meter lang ovaal dat uitgezet wordt op de ijshockeybaan.

In tegenstelling tot het langebaanschaatsen is de absolute tijd van een rijder slechts beperkt van belang. Vier tot zes rijders starten tegelijk en de rijder die als eerste finisht wordt als winnaar aangewezen. Naast techniek en conditie hebben shorttrackers ook behendigheid, tactiek en acceleratievermogen nodig. De afstanden die verreden worden zijn de 500 (4½ ronde), 1000 (9 ronden) en 1500 meter (13½ ronde). Shorttrack staat bekend om spectaculaire inhaalacties, waarbij binnendoor en buitenom ingehaald wordt, vaak met de hand aan het ijs in de bochten.

Shorttrack in Nijmegen bij Triavium

Ook bij Triavium is het mogelijk om te shorttracken. Dit wordt gedaan door de vereniging NSV. NSV Shorttrack biedt iedereen met pit, van de jongste pupillen (6 jaar, soms zelfs jonger) tot studenten en volwassenen een aantrekkelijke manier om te trainen en als je ook wedstrijden wil rijden. We trainen van september t/m maart en daarna is er bostraining en/of skeeleren om in de zomer ook fit te blijven.

Wedstrijden

Om een trainingsdoel te hebben en je vorderingen te meten is het leuk om deel te nemen aan wedstrijden. Dat begint met de NSV clubwedstrijden en de regiocompetitie, of de nationale KNSB competitie voor de snellere rijders. Daarnaast zijn er op alle niveaus tal van mogelijkheden om mee te doen aan losse nationale en internationale wedstrijden. Bij NSV gaat het tijdens deze dagen om sportiviteit, betrokkenheid en gezelligheid voor al onze rijders én ouders.

Trainingen

De trainingen zijn gericht op verbeteren van techniek, maar het zijn geen schaatslessen voor beginners. Instromen bij de shorttracktraining (op woensdagavond) kan als je de basisvaardigheden van het schaatsen (of skeeleren) redelijk beheerst. Het (beter) leren overstappen in de bocht kan wel bij ons.

Niet de informatie gevonden
waar je naar op zoek was?

Bekijk de veelgestelde vragen of neem contact op.

Veelgestelde vragen