Er kan toch eerder geschaatst worden op de ijshockeybaan van Triavium

Deze pagina geeft info over: Er kan toch eerder geschaatst worden op de ijshockeybaan van Triavium

Er kan toch eerder geschaatst worden op de ijshockeybaan van Triavium. Er wordt er een koelinstallatie gehuurd om ijs te maken om ernaar te streven dat er eind oktober ijs ligt. Dit geldt niet voor de ringbaan en de funbaan. Het plan is dat de gehele ijsbaan uiterlijk op 1 januari 2023 weer open kan nadat het kapotte onderdeel van de originele installatie (badverdamper) is geleverd en geïnstalleerd. Het ijs op de ijshockeybaan kan dan blijven liggen, voor de ringbaan en funbaan komt er nieuw ijs.

Wethouder sport en accommodaties Jean-Paul Broeren kijkt uit naar het ijs: ‘Door het huren van de tijdelijke koelinstallatie om ijs te maken kunnen de verenigingen toch al eerder sporten. Het sluit ook aan bij het doel van de gemeente om te zorgen voor deugdelijke en goed bereikbare (sport)voorzieningen in alle delen van de stad’.’

Waarom de ijshockeybaan?
Het ijs op de ijshockeybaan kost circa € 100.000. Gekozen is voor ijs op de ijshockeybaan omdat alle verenigingen hier activiteiten op kunnen aanbieden. Er wordt niet gekozen om eerder ijs te leggen op de ring- en de funbaan om diverse technische en praktische redenen en om tijdig herstel van de originele installatie niet onnodig in de weg te zitten.

Wie kan er gebruikmaken van het ijs op de ijshockeybaan?

De verenigingen zijn inmiddels geïnformeerd over de komst van het ijs op de ijshockeybaan. In samenspraak met de verenigingen wordt er de komende weken gekeken naar de verdeling van de beschikbare ijsuren. Uitgangspunt is dat alle verenigingen (ijshockeybaan- en langebaanverenigingen) gebruik moeten kunnen maken van het ijs. Verenigingen zullen zich dus ook ‘collegiaal’ moeten opstellen naar elkaar. Er wordt ook nog gekeken of er activiteiten op de ringbaan ontwikkeld kunnen worden. Met Nijmeegse Schaatsvereniging (NSV) is ook overleg over het tijdelijk gebruik van een binnensportaccommodatie.

Niet de informatie gevonden waar je naar op zoek was?

Bekijk de veelgestelde vragen of neem contact op

Veelgestelde vragen